Shift Happens

A blog céltalan. Témája kötetlen. Rohanó, és dinamikusan változó világunkban, vadul dübörgő ingerek által katalizált asszociációk szülte bejegyzések tárhelye. Egy a sok közül.

Indavideó

Egy államtitkár véleménye a világról

2012.01.16. 10:53 _who_am_i

 

Rétvári Bence azon kevés politikusok közé tartozik, akinek sikerült belopnia magát a         - politika és közélet követését egyébként sokszor elvből elutasító - fiatalok tudatába (is). 

Hosszú távon sajnos ez az ismerettség nem túl kedvező a számára, hisz az elkövetkezendő választásokon aligha fognak - a most még kamasz, de lehet, hogy akkor már választókorú - állampolgárok egy olyan emberre szavazni, aki a zéró tolerancia elvét vallva vitte keresztül a kedvenc homokozójuk bezáratását

A mélyen tisztelt államtitkár úr egyébként az üggyel kapcsolatosan szorosan hitet tett a    - Magyarországon oly idillikusan az éterben lebegő - szólásszabadság mellett, mikoris a ZP bezárásáról született végleges döntés után, a facebook oldaláról kapásból töröl(tet)te a vele szemben megfogalmazott (és sokszor meglepően szalonképes) véleményeket. 

Bevallom, én is ekkor gugliztam rá először komolyabban, hogy mégis ki ez a Bence, aki olyan vehemenciával robbant be a parlamenti munkába, hogy annak végül (többek közt) egy remek kis szórakozóhely likvidálása lett a végeredménye. Így lyukadtam ki a tömör, de ütős kis weblapon, a http://retvari.hu/ -n. 

Nem szeretnék belemenni egy hosszas weblapkritikába, inkább csak összegezném a weboldal - számomra oly kedves - egynegyedének tartalmát, mely a "Véleményem        A-Z" fantázianévre hallgat. Drága Bencénk eme interaktív menüpont keretében terjeszti világnézetét, és mint a neve is mutatja, rendkívül részletesen, az élet minden területére kiterjedően. Legalább is én első ránézésre erre következtettem az "A-Z" - ből.

Vagyok olyan olyan rendes, hogy mindezt itt, egyetlen posztban összegzem. Így mindenki láthatja, milyen egy pedáns, példaértékű életet élő, szigorú értékrendszer mentén politizáló honatya véleménye világról. Önmagában a menüpont létezésének a ténye is kedves lehet minden olyan választópolgárnak, aki szereti érezni a  közvetlenséget, hogy igen is számít az párbeszéd politikus és halandó ember között, és hogy senki sem tekint rá pusztán egy számként, aminek az összes feladata, hogy hozzájáruljon a hőn áhított hatalom legitim úton történő megszerzéséhez. 

 

Rétvári Bence, véleményem A-Z:

 

A:

A-Z én véleményem

Jónéhány kérdésben fontosnak tartom, hogy az alapvető értékek és vélemények tiszták legyenek. Ezeket gyűjtőm itt folyamatosan csokorba. Nem kimerítő és nem tudományos jelleggel. Ezekről az kérdésekről azonban ez az én rövid és tömör véleményem.

B: [üres]

C: 

Családi adózás

A megoldás. Az adózás rendszerét szükségszerű úgy átalakítani, hogy a jövedelem megadóztatása tekintettel legyen arra, hogy abból hány eltartott (gyermek) megélhetését kell biztosítani. Ez szolgálja a gyermekvállalási kedv, és a családok erősödését.

D:
 
Demokrácia
 
A demokrácia nem csak azt jelenti, hogy a többség akarata dönt, hanem azt is, hogy mindenki jól tájékozottan hozza meg a döntését, és figyelemmel van a döntési helyzetből kiszorultakra is.
 
Drog
 
A kábítószerek terjedése a mai fiatalok szerint a legnagyobb probléma. Minden eszközzel meg kell állítani. Nyilvánvalóan a megelőzés a legfontosabb. Ezen a téren a sokkoló hatású filmek lehetnek talán a leghatékonyabbak.
 
E: [üres]
 
F: [üres]
 
G: 
 
Green banking
 
Örvendetesnek gondolom, hogy a nyugati példát követve hazánkban is egyre többet találkozhatunk a pénzügyi intézmények által megvalósított környezettudatos, ökológiai felelősségvállalást kifejező megnyilvánulásokkal, intézkedésekkel.
 
H: 
 
helyzet.tv
 
A kedvenc médiám. :) Mindig helyzetbe hoz!
 
Heti Válasz
 
Kedvenc hetilapom. Nagyon örülök, hogy egyre többen olvassák. Alapos, mértéktartó, ízléses.
 
Hír TV
 
A médiaegyensúly megteremtésének talán legfontosabb állomása volt a HírTV megalapítása. Ha nem lenne Hír TV, Zuschlag János ma is vidáman ülne a parlamentben.
 
I: [üres]
 
F: [üres]
 
J: [üres]
 
K: 
 
Kereszténydemokrata fiatal
 
Ez ma még egy oximoron a közvélemény szerint, de dolgozunk rajta, hogy változzon.
 
Könnyű drogok
 
Nincsenek könnyű drogok. Csak drogok vannak. Mindegyik veszélyes, mert a függőség bármelyiknél kialakulhat.
 
L: 
 
M: [üres]
 
N: [üres]
 
O: [üres]
 
P: [üres]
 
Q: [üres]
 
R: [üres]
 
S: [üres]
 
T: 
 
Trianon
 
Magyarország a világ egyetlen országa, mely minden irányból önmagával határos. Ez teszi minden mástól eltérővé a nemzetpolitikánkat is. 2004. december 5. egy nemzeti konszenzus felrúgásának szomorú, és sokáig nem orvosolható napja.
 
U: [üres]
 
V: 
 
Virtigli
 
Igazi, valódi, eredeti.
 
W: [üres]
 
X: [üres]
 
Y: [üres]
 
Z: 
 
Zöld gazdaság
 
A kifejezetten környezettudatos és környezetvédő elvek szerint rendeződő gazdasági folyamatok erősítését fontosnak és a fenntarthatóság szempontjából nélkülözhetetlennek tartom.

 

A tartalmat - bár nagyrésze iszonyatosan magas labda - nem kommentelem. A terjedelem és a részletesség már teljesen más tészta. Örülnék, ha annyival el lehetne intézni, hogy itt egy kézzel fogható bizonyíték: Bence egyáltalán nincs képben a világról, vagy épp nincs önálló véleménye, netán feltétel nélkül hajlandó azt képviselni, amit épp a szájába adnak. De szerintem Bence nem ilyen. Szerintem oldalakat tudna megtölteni a (hamisítatlan) saját gondolataival, ha szeretne. Csak éppenséggel nem teszi. Inkább lerendezi magával, hogy a teljesen publikus, valószínűleg bőszen látogatott weboldala olyan példával szolgál mindazoknak, akik odatévednek, hogy Magyarországon, még ha ily fontos, és magas rangú pozíciót is töltesz be, akkor sem kötelező, hogy maradéktalanul rendben legyenek a közzétett infók, vagy hogy egy kompetens ember látszatát keltsd. Mert miért is kéne, ha egyszer semmire nincs közvetlen hatással. A mandátum megvan, a fasza, jól fizető állás megvan, választási időszak nincs. 

Azért bmeg, mert milyen alapon várhatja el bárki is egy halandó átlagpolgártól, hogy tisztességgel, és megfelelő alapossággal végezze a dolgait a mindennapokban, sőt hogy várhatja bárki is, hogy hosszútávon egy ilyen viselkedésforma ragadjon meg, és válljon egy belsővé tett, teljesen alapvető kultúrális jeggyé, amikor a vezetőink, a magasrangú állami pozíciót betöltő polgártársaink olyan példával járnak el, amiből arra tudunk következtetni, hogy teljesen elfogadott, és megbocsájtott dolog, ha félvállról veszed a dolgaidat, és ha félbe hagyod, amit elkezdtél. Az pedig, hogy mindezt kereszténydemokrata képviselőként teszi valaki, csak megsokszorozza ennek a súlyát. 

Tudom, hogy ez teljesen általános dolog MO-n, de merem remélni, hogy nem elfogadott. Remélem, hogy vannak még hozzám hasonló emberek, akik örömmel számolnák már fel az effajta magyar valóságot, a sokat emlegetett magyar munkamorálnak ezt a felét, és hisznek abban, hogy ha egyszer sikerül túllépnünk a (többek között) ilyen felelőtlen politikusok miatt újratermelődött szokásokon, akkor kezdhetjük el igazán a nyugathoz való felzárkózást. Mert igen, ez egy vezetőtől, akinek kutyakötelessége lenne példát statuálni rendkívül nagy felelőtlenség, és igen, a civilizáció következő lépcsőjéhez vezető utat e téren kellene elkezdeni. Ha az alma belűlről rohad, hiába fényesíted a héját. 

A bejegyzés trackback címe:

https://shifthappens.blog.hu/api/trackback/id/tr213545289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása